друкувати


Голова ОДА: Прикарпатський батальйон братиме участь лише у третьому ешелоні бойових дій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-12 04:30:07

П’ятий батальйон територіальної оборони, який Рада оборони Івано-Франківської області вирішила не посилати для участі в АТО, поки його належно не екіпірують, "використовуватиметься виключно у третьому ешелоні бойових дій".

Про це сказав голова обласної держадміністрації Андрій Троценко.

За словами очільника області, про це йшлося у приватній розмові з міністром оборони, а тепер підтвердили представники Генштабу, які у середу приїхали на Прикарпаття для перевірки роботи батальйону.

"Є так звані три зони бойових дій, три ешелони. Перший – це ті хлопці, які безпосередньо ведуть бойові дії, це, як правило, спецпризначенці, які мають спеціальну підготовку. Другий ешелон забезпечує виконання військових завдань на блокпостах. І є третій ешелон, який забезпечує підтримку з тилу перших двох. Мене запевнили, що п’ятий батальйон в перспективі, якщо буде направлятися на південний схід, бойове завдання перед ним буде тільки в межах третього ешелону, тобто вони не будуть задіяні безпосередньо в зоні бойових дій. Їхнє завдання – забезпечити тиловий захист військовослужбовців", - сказав Андрій Троценко.

Наразі прикарпатський батальйон перебуває за місцем дислокації в Делятині. З Генштабу приїхали не лише ті, хто проводить перевірку, а й фахівці Міноборони, які розпочали навчання бійців батальйону снайперській справі, тактики дій на блокпостах і за іншими напрямками.

У Міноборони також пообіцяли забезпечити прикарпатських військовиків бронежилетами.

Джерело: Радіо Свобода