друкувати


Координаційний центр швидкого реагування для допомого бійцям АТО створили на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-12 03:15:55

Для забезпечення адресної допомоги прикарпатцям, які знаходяться в зоні бойових дій та беруть участь в антитерористичній операції, в області працюватиме координаційний центр швидкого реагування.

"На першому етапі пропонується створити єдину базу даних, куди внести за певними категоріями і параметрами відомості про всіх військовослужбовців, правоохоронців, активістів, які зараз перебувають в південно-східних регіонах, – окреслив коло завдань новоствореної структури на прес-конференції голова облдержадміністрації Андрій Троценко. – На другому етапі ми повинні забезпечити створення потужного громадсько-волонтерського руху, який візьме на себе постійний зв’язок і контакт з цими хлопцями. Наступний етап – створення руху, який буде проводити відповідне забезпечення продовольства, матеріально-технічних засобів, амуніції, засобів захисту, медикаментів".

Передбачається також, як зауважив Андрій Троценко, організація роботи спеціальної транспортної групи, яка здійснюватиме доставку всього необхідного на території військового конфлікту. Координаційний центр швидкого реагування, наголошує голова облдержадміністрації, не дублюватиме функції ради оборони області. Структура, діяльність якої забезпечать волонтери, покликана сприяти усуненню основних проблем, що виникають в представників органів державної влади у процесі забезпечення учасників антиреростичної операції. Серед них тривалі тендерні процедури, обмеження у фінансових розрахунках та колі постачальників товарів. Заплановано, що координаційний центр матиме можливості для акумулювання фінансового ресурсу на спеціальному рахунку, кошти з якого оперативно, без бюрократичних перешкод будуть використовуватися на конкретні потреби. Активно долучитися до процесу збору всього необхідного зможе керівництво тих районів, звідки у зону бойових дій виїхали бійці АТО.

"Потрібна спільна координація, щоб поєднати потреби бійців передової з нашими можливостями Івано-Франківської області, – переконаний ініціатор створення центру швидкого реагування, депутат обласної ради Юрій Романюк. – Є голови районних рад, мери міст, сільські, районні ради, обласна рада, які готові надати допомогу, але не мають інформації про те, кому конкретно і куди передати".

Для збору означеної інформації започатковано телефонну "гарячу лінію" голови облдержадміністрації.

Кожен бажаючий подати дані про учасника антитерористичної операції з Прикарпаття може телефонувати за номером 0800 501 554. Контактна особа: Халацька Мар`яна Ярославівна.

На Коломийщині координаційний центр швидкого реагування очолив депутат міськради Любомир Глушков.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації