друкувати


"Калінінградський трикутник" у справі України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-10 02:30:46

Сьогодні у Санкт-Петербурзі зустрінуться міністри закордонних справ Польщі, Німеччини і Росії.

Це четверта зустріч у рамках так званого «калінінградського трикутника». Перша відбулося в 2011 році, саме в Калінінграді.

Цього разу, зустріч шефів дипломатії відбуватиметься в тіні української кризи. За повідомленням російського МЗС, у питанні України домінуватимуть розмови Сєрґєя Лаврова з Радославом Сікорським і Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Марцін Войцеховський, прес-секретар польського МЗС наголосив, що Радослав Сікорський разом з Франком-Вальтером Штайнмаєром намовлятимуть главу російської дипломатії до покращення стосунків з Петром Порошенком.

"Спільне польсько-німецьке послання буде таке, що президентські вибори в Україні і обрання глави держави вже в першому турі виборів є дуже міцним демократичним мандатом. Крім того, обрання особи, яка може влаштувати як східну, так і західну Україну, це можливість пошуку мирного врегулювання конфлікту і тепер йдеться про те, щоб цей шанс використати", - повідомив речник польського МЗС.

"Сподіваємося на чесний, щирий і конструктивний діалог, який сприятиме покращенню політичного клімату", - сказав віце-міністр закордонних справ Росії Владімір Тітов.

За інформацією, Росія планує нагадати главам МЗС Польщі і Німеччини про їхню участь в підписанні домовленостей між Майданом і поваленим президентом Януковичем. Водночас, росіяни збираються повторити слова про те, що дорога до налагодження ситуації в Україні лежить через призупинення військової операції, діалог всіх регіонів і федералізацію країни.

Джерело: Польське радіо