друкувати


Голова ОДА: "Якщо матимуть місце факти розкрадання чи привласнення коштів для закупівлі амуніції мобілізованих, я особисто наполягатиму на максимальній відповідальності винних"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-06 03:15:09

З сьогоднішнього дня в області починає діяти спеціальна комісія, яка візьметься за контроль коштів, затречених на матеріальне-технічне забезпечення батальйону територіальної оборони.

Про це під час другого пленарного засідання двадцять восьмої сесії обласної ради повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Троценко.

Підставою для такого рішення стала дискусія, яка виникла у сесійній залі з приводу неналежних умов, в яких проходять підготовку прикарпатські військові.

"Я буду першим, хто наполягатиме на притягненні до відповідальності, осіб, винних у нецільовому використанні коштів, в разі встановлення відповідних фактів комісією. Уже з сьогоднішнього дня ми цю комісію створимо і вона буде працювати!", – наголосив Андрій Троценко.

До складу комісії, за словами голови обласної державної адміністрації в обов’язковому порядку увійдуть військовий прокурор, представники від УМВС, депутати обласної ради.

В той же час, як наголосив Андрій Троценко, ще на першому засіданні Ради оборони області було прийняте рішення щодо формування спеціальних секторів при цьому органі, куди б увійшли всі бажаючі представники громадськості. Зокрема, до складу сектору матеріально-технічного та фінансового забезпечення, до безпосередніх функцій якого і мали б входи контроль за закупівлями та їх якістю, у своїй переважній більшості увійшли громадські активісти.

"Вочевидь, якщо б усі члени секторів свої обовязки виконували добросовісно, робочі комісії не потрібно було б створювати взагалі", – підкреслив Андрій Троценко.

Як резюмував, повторюючи, голова обласної державної адміністрації, якщо члени спеціальної комісії виявлять факти розкрадання чи привласнення коштів для закупівлі амуніції мобілізованих, він собисто наполягатиме на максимальній відповідальності за вчинене.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації