друкувати


5 червня склад кількісний склад батальйону "Донбас" досяг 630 осіб (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-05 07:45:08

З цього моменту командуванням "Донбасу" розпочато суворий відбір бійців, оскільки увійти до батальйону зможуть лише 460 осіб. Головними критеріями відбору є фізична підготовка, військовий досвід та високий патріотизм, - про це пише прес-служба "Донбасу" на своїй сторінці у Фейсбук.

По завершенню відбору батальйон буде повністю укомплектовано, а бійці які з певних причин не пройшли відбір буде направлено до складу 24-го батальйону територіальної оборони Луганської області, чи на їх основі буде створено наступний батальйон Нацгвардії.

Нагадаємо, що вже тиждень батальйон "Донбас" проходить перепідготовку на військовій базі Національної Гвардії України.

З бійцями працюють найкращі інструктори, команда військових психологів, консультантів. Сьогодні вже перші дві групи пройшли ряд психологічних тренінгів.

- У нас з'явилася унікальна можливість - побудувати армію якісно нового типу. Ми залучаємо найкращих спеціалістів, які проводять тактичні заняття, стрільби, тренування, використовуючи при цьому як найкращий сучасний досвід, так і методику часів Другої Світової. Зараз ми робимо усе можливе, щоб через два тижні хлопці повернулися Додому, на Донбас і нарешті звільнили його від окупантів, - зазначає командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

Крім того, бійці постійно спілкуються з духовенством, яке постійно підтримує їх морально та надає благодійну допомогу. Приміром представники Української православної церкви Київського Патріархату привезли 10 кевларових касок, освячених у церкві і благословили "Донбас" на майбутні подвиги.