друкувати


Хочеш безкоштовної моркви? Обміняй на використані батарейки!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-03 03:00:06

У суботу, 7 червня, жителі Прикарпаття можуть взяти участь у Ярмарку ідей “Івано-Франківськ на шляху до сталого розвитку”, що проходитиме у рамках реалізації нового етапу освітньої програми для дорослих “Стале домогосподарство”.

Івано-Франківськ приєднався до всесвітнього руху сталого розвитку. У місті успішно завершилась апробація освітньої програми “Стале домогосподарство”: понад 120 франківчан-волонтерів, серед яких представники ОСББ, підприємці, викладачі, студенти, домогосподарки, пенсіонери, працівники соціальних служб та лікарі, взяли участь у її випробуванні та адаптації до українських реалій.

Впродовж трьох місяців волонтери у повсякденному житті практично застосовували поради програми щодо енергозбереження, сортування сміття, зменшення водокористування, стежили за безпекою своєї оселі та навчались заощаджувати сімейний бюджет. Як результат — по завершенню програми усім учасникам вдалось змінити свій стиль життя та звички, зокрема зменшити кількість відходів до 40%, скоротити використання води на господарські потреби до 20% та знизити споживання електроенергії до 12%.

Після апробації наприкінці травня 2014 року у Франківську розпочалась реалізація нового етапу програми, до якого вже долучилось понад 70 нових учасників. На підтримку програми за сприяння міської ради Івано-Франківська у місті проведуть Ярмарок ідей.

Адреса заходу: Площа Ринок.

У програмі Ярмарку:

— Презентація програми “Стале домогосподарство” та набір до екокоманд.

— Знайомство з учасниками екокоманд, що брали участь у адаптаційному етапі програми: розкажуть про власний досвід участі, як змінився їхній стиль життя та скільки ресурсів заощаджують відтепер їхні родини.

— Консультпункти: поради, як заощаджувати воду, електроенергію та гроші, де у місті здати різні види відходів для переробки;

— Спілкування в середовищі “Івано-Франківськ Тепле Вело-Місто” та обкат нових велосипедів від крамниці “Велохата”;

— Показ мод — “Треш-колекшн” від студентів Центру ПТО №1 Івано-Франківська: одяг з матеріалів, що були у вжитку.

А також — майстер-класи для дітей та дорослих: як розрізняти екомаркування товарів; хендмейд-вироби з вторинної сировини — “Друге життя речей”; малюнки на картоні.

Також у рамках заходу пройдуть акції: “Вирахуй свій екологічний слід” (мешканці міста зможуть дізнатися, скільки гектарів землі потребує їхня життєдіяльність, та порівняють свій екослід зі світовим); обміняй макулатуру на яблуко, батарейку — на морквину.

Усі виручені гроші за зібрану вторсировину будуть передані до Міського соціального центру.

Джерело: ВІКНА