друкувати


Область має понад 1300 путівок для оздоровлення дітей у літній період

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-30 04:00:34

Цього року послуги з дитячого оздоровлення і відпочинку в області надаватимуться у 15 стаціонарних закладах, з яких 5 - установи санаторного типу, 10 - позаміські заклади, повідомляють у департаменті освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

За кошти обласного бюджету, які передбачені для виконання обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року, через конкурсні торги закуплено в стаціонарні заклади 1310 дитячих путівок, котрі розподілили у районах та містах області.

Ці путівки передбачені для оздоровлення дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, тих, які перебувають на диспансерному обліку, постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф, безпритульних та бездоглядних дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, талановитих та обдарованих дітей - переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, творчих колективів та спортивних команд, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села віком 7-16 років.

Для отримання путівок зазначеним категоріям дітей необхідно звертатися за довідками до відділів у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення за місцем проживання, або в управління сім’ї та молоді департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації за телефонами (0342) 55-18-61, 55-19-77.

Питання щодо оздоровлення дітей належать також до компетенції працівників обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. За довідками та консультаціями потрібно звертатися за місцем реєстрації страхувальника та до виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за телефоном (0342) 78-90-66.

 

Довідково:

31 травня о 21.30 год. від обласної державної адміністрації 42 дитини пільгових категорій відправляться на четверту тематичну зміну до УДЦ "Молода гвардія".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації