друкувати


У Львівській області завершено формування батальйону територіальної оборони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-28 08:00:20

Цим військовим формуванням визначені завдання з охорони та оборони важливих об’єктів місцевої інфраструктури, шляхів автомобільного та залізничного сполучення, підсилення охорони визначених ділянок державного кордону України тощо.

Як повідомив військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких, кількісний склад новоствореного батальйону нараховуватиме понад 400 військовослужбовців віком від 25 до 40 років.

- До цього підрозділу ми призвали, перш за все, військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу в Збройних Силах України. Приходять також до нас і добровольці, як от Наталя Філоретова, яка з патріотичних міркувань зголосилася на військову службу за контрактом в один із підрозділів забезпечення життєдіяльності.

На розвиток інфраструктури новоутворення обласна державна адміністрація виділила 1 мільйон гривень. Кошти були використані на закупівлю необхідного майна й тактичного спорядження.

- На сьогодні частина повністю укомплектована стрілецькою зброєю, інженерним майном, визначено та отримано необхідну кількість продовольства та пального. Також вирішується питання щодо додаткового фінансування на суму близько 500 тис. грн на якісне забезпечення інших потреб військової частини, - зазначив полковник Ігор Боловицьких.

Варто додати, що громада Львівщини надає суттєву допомогу захисникам краю. Зокрема, за ініціативи співробітників Жидачівської та Миколаївської райдержадміністрацій для вихідців з районів були закуплені комплекти взуття та мобільних засобів зв’язку.

За словами заступника військового комісара по роботі з особовим складом підполковника Бориса Андреєва посильну допомогу надають не лише трудові колективи, а й приватні підприємці.

От свіжий приклад, за власною ініціативою керівник товариства з обмеженою відповідальністю "Міг" Петро Богданович Бідак учора передав бійцям батальйону 42 спальних мішки на суму 8 тис. грн.

До благодійності на Львівщині також активно долучаться користувачі соціальних мереж. Зокрема, цікавий проект "Військовим бібліотекам - українські книжки" започаткувала львівська журналістка Лана Борисова. Її ініціатива не залишилася поза увагою літературного цеху і вже незабаром похідні бібліотеки військових отримають поповнення.

Власне, суттєву підтримку акції надав виходець з Тернопільщини, письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Сергій Синюк. За його словами його знайомство із проблемами військових розпочалося в Інтернеті.

- Саме з "Фейсбуку" я дізнався про цю ініціативу. Там зараз зібралася доволі симпатична компанія людей, які пишуть книжки так, щоб їх люди читали, а не перекладали з полиці на полицю. Від одного із членів групи українського письменника-фантаста, члена Національної спілки письменників України Тимура Литовченка дізнався, що той, через Лану, передав свої книжки для поповнення армійської бібліотеки. Мені теж закортіло долучитися до такого літературного подвижництва і от - зібрали майже сто зразків сучасної української літератури. Добирали ми їх ретельно - перш за все, звертали увагу на якість змісту, актуальність, історичну достовірність і … формат видання. На нашу думку - чим менша книжка, тим зручнішою для читання вона буде в польових умовах, - розповів він.

За словами Сергія після жорстких зачисток домашніх бібліотек літератури у військових має значно побільшати.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ