друкувати


Флотський вибір - квітуча та єдина Україна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-26 09:30:34

Відповідно до вимог чинного законодавства України у Військово-Морських Силах Збройних Сил України було організовано роботу з підготовки до проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року та сама реалізація свого виборчого права та вільного волевиявлення під час голосування військовослужбовцями національного флоту.

Військовослужбовці, які виведені з окупованої території АР Крим та міста Севастополь, голосували за новими місцями проходження служби. Встановленим порядком вони зазделегідь подали заяви про зміну місця голосування. За офіційними даними таких військовослужбовців понад 4000 осіб, і біля тисячі членів сімей.

Як зазначив головний спеціаліст управління по роботі з особовим складом командування ВМС ЗС України полковник запасу Олег Найда, робота щодо організації проведення позачергових виборів Президента України у Військово-Морських Силах проводилась чітко, злагоджено та системно.

- Військовослужбовці структурних підрозділів Військово-Морських Сил отримали можливість проголосувати на виборчих дільницях, що визначені Центральною виборчою комісією, - відзначив полковник запасу Олег Найда. - Особовому складу бригади надводних кораблів, берегових частин та інших військових частин, які задіюються до несення вахтенної служби та нарядів було надано час для здійснення свого виборчого права. Крім того, було передбачено процедуру надання можливості проголосувати тому особовому складу Військово-Морських Сил, який задіяний до несення чергування на блокпостах на визначених територіях України шляхом посилення чисельності чергових змін та заміни військовослужбовців.

Також, за словами полковника запасу Олега Найди, було надано можливість проголосувати українським морським піхотинцям, які виконують завдання з підсилення служби військ в містах базування та місцях дислокації підрозділів національних ВМС.

- Військові моряки по черзі відвідали виборчі дільниці і проголосували. Таким чином ми провели ротацію того складу, який чергує на визначених місцях і, відповідно, проголосували усі, - зауважив полковник запасу Олег Найда.

Джерело: Флот України