друкувати


У обласному центрі люди вийшли протестувати проти тиску на завод (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-22 03:45:57

У четвер, 22 травня, під будівлею ОДА зібралося зо два десятка працівників 63-го котельно-зварювального заводу. Люди вийшли з плакатами: "Ні - ліквідації ДП "ІФКЗЗ", "Ні - рейдерському захопленню", "Завод - це люди, а не земля".

За словами головного інженера підприємства Олексія Кудрявцева, їхньому заводу створюють штучні перепони, які не дають можливості реалізувати план розвитку підприємства.

"Цей план дасть можливість поліпшити фінансову ситуацію, погасити людям заборгованість, модернізувати виробництво та виробляти нові види продукції, - говорить Олексій Кудрявцев. - Усе там закладено. Але нам створюють якісь штучні перепони. Замість того займатися замовленнями, зарплатою, ми багато часу витрачаємо на різні довідки та перевірки. Наприклад, за останній місяць у нас були 14 перевірок".

Тому, за словами головного інженера, сьогодні працівники заводу прийшли просити захисту у влади. До речі, на підприємстві працюють 145 людей, а щомісячний дохід від виробленої продукції становить понад 1 млн. грн.

Дуже швидко до мітингувальників вийшов голова ОДА Андрій Троценко. Він вислухав людей і запросив кількох делегатів до себе в кабінет на робочу нараду. Аби, за його словами, спокійно сісти та подивитися, як влада може підтримати завод і на який рівень можна надавити, щоб зняти непритаманні для підприємства речі, пов’язані з перевірками.

Джерело: Газета "Репортер"