друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА: Поступила пропозиція від області, щоб з початку 2015 року запустити механізм децентралізації фінансів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-22 09:30:39

Голова облдержадміністрації Андрій Троценко взяв участь у нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана з питань децентралізації виконавчої влади.

Враховуючи очікування громади, керівник виконавчої влади Прикарпаття запропонував у перехідний період, який триватиме до початку виборів представників органів місцевого самоврядування, запустити механізм децентралізації фінансів.

"Поступила пропозиція від області про те, щоб з початку 2015 року в так званий перехідний період запустити механізм децентралізації фінансів, - зазначив у коментарі Андрій Троценко. - Це можливо зробити без змін до Конституції, інших законодавчих актів, оскільки така процедура регулюється Законом України про державний бюджет на 2015 рік, який буде розроблятися наприкінці 2014 року. Там ми можемо закласти основні підвалини фінансової децентралізації. Маю на увазі, перш за все, перерозподіл між першим і другим бюджетними кошиками, як було запропоновано робочою групою, податку на доходи фізичних осіб, екологічного податку, плати за надра, інших податків".

Таким чином, переконаний голова облдержадміністрації, області могли б вже до початку реформування органів місцевого самоврядування отримати додатковий ресурс для забезпечення першочергових потреб розвитку територій.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації