друкувати


Кінець "кнопкодавству"? До осені обіцяють встановити спецсистему у Верховній Раді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-20 03:00:01

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов обіцяє запровадити сенсорну кнопку після літніх парламентських канікул. Про це він заявив на ранковому пленарному засіданні парламенту.

Після того, як депутати у черговий раз поставили питання про неприпустимість кнопкодавства у Верховній Раді, Турчинов повідомив, що дав доручення встановити нову систему для голосування, яка виключає можливість використання чужої картки.

"Технологічно ми зможемо вирішити це питання за час літніх канікул", - сказав Турчинов.

Як відомо, 6 грудня Верховна Рада внесла зміни до регламенту, що зобов'язують народних депутатів особисто реєструватися для участі в засіданнях парламенту, брати участь в голосуванні і робити це особисто.

Згідно з законом, перед відкриттям кожного засідання парламенту проводять реєстрацію народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. У залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи "Рада", таким чином, це робить неможливою реєстрацію депутата замість нього іншою людиною.

Голосування здійснюється депутатом особисто за допомогою електронної системи "Рада" у залі засідань, що унеможливлює голосування за депутата іншої людини.

На засіданні Верховної Ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, в тому числі блокувати трибуну, роботі голови, а також голосуванню інших депутатів.

Народний депутат зобов'язаний під час голосування голосувати "за", "проти", "утримався". Неучасть у голосуванні народного депутата не допускається

Джерело: Дзеркало Тижня