друкувати


Меркель допускає участь сепаратистів у круглому столі ОБСЄ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-14 10:00:44

Канцлер Німеччини Ангела Меркель допускає участь проросійських сепаратистів у круглих столах національного діалогу в Україні за умови їхньої відмови від насильства. Про це повідомляє DW.

Меркель заявила, що механізм круглих столів за посередництва ОБСЄ представляє хорошу можливість для вирішення конфлікту навколо України. Але у це, за її словами, повинні здійснити свій внесок всі сторони конфлікту, у тому числі і Росія.

"Чим репрезентативніші круглі столи, тим краще", - зазначила вона, додавши, що участь у них повинні брати лише політики, готові досягати своїх цілей без застосування сили. "Насильство не можна застосовувати для вирішення власних проблем", - зазначила Меркель після зустрічі з представниками міжнародних фінансових та економічних організацій у Берліні.

Псевдореферендуми у Донецькій і Луганській областях України Меркель назвала незаконними. Канцлер зазначила, що її не цікавить результат подібних акцій сепаратистів, але вона очікує результатів президентських виборів в Україні. За її словами, уряд Німеччини зробить все можливе, щоб президентські вибори 25 травня відбулися з широкою репрезентативною участю.

Нагадаємо, раніше Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) призначила німецького дипломата Вольфганга Ішингера своїм представником з налагодження діалогу в Україні. Голова організації Дідьє Бургхальтер заявив у Брюсселі, що українська влада погодилася з цим призначенням. Ішингер з 2009 року є керівником щорічної Мюнхенської конференції з безпеки. До цього він працював послом Німеччини у США і Великобританії.

Джерело: Дзеркало Тижня