друкувати


Не хоче працювати - сидітиме у в’язниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-12 05:30:53

У Косівському райвідділі міліції відкрили кримінальне провадження проти 19-річного жителя села Вербовця, який ухиляється від громадських робіт.

У червні минулого року Коломийський районний суд засудив юнака, якого звинувачували з крадіжки чужого майна з проникненням у приміщення, до 200 годин громадських робіт. У кримінально-виконавчій інспекції молодого чоловіка поставили на облік і видали направлення до Вербовецької сільської ради, на території якої він мав відбувати покарання. Розпорядженням сільського голови парубкові визначили перелік об’єктів і видів робіт, склали графік виходу на громадські роботи.

Однак злодій ухилявся від праці, й правоохоронці змушені були притягнути його до кримінальної відповідальності. Відповідно до законодавства, тепер його можуть заарештувати на строк до шести місяців або обмежити йому волю на строк до трьох років. У Тисменицькому районі за порушення правил адміністративного нагляду до криміналу притягують 46-річного жителя села Старих Кривотулів.

Після звільнення в листопаді минулого року з виправної колонії № 41, що в селі Товмачик Коломийського району, для чоловіка встановили певні обмеження.

Зокрема, він не має права змінювати місце проживання без відома правоохоронних органів. Незважаючи на неодноразові попередження, селянин злісно порушував ці правила, за що поплатився. За чергове самовільне залишення місця проживання не законослухняного чоловіка можуть повернути до в’язниці.

Джерело: АП