друкувати


УЦОЯО: підстав для відміни ЗНО на Донбасі немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-08 05:15:54

Станом на сьогодні, підстав для ініціювання рішення щодо відміни зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів, які проживають на територіях, де проводиться АТО, немає.

Про це йдеться у спільній заяві Українського центру оцінювання якості освіти та Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, що оприлюднено у відповідь на ініціативу директора департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Юрія Соловйова щодо переносу дати проведення ЗНО у Донецькій області.

"Деякі ЗМІ та офіційні особи почали поширювати заяви, що на територіях, де здійснюється АТО, зовнішнє незалежне оцінювання проводитися не буде. У зв’язку із цим повідомляємо наступне. Чинними нормативними документами передбачено, що вступ до вищих навчальних закладів України здійснюється за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а відповідальність за його проведення покладається на Український та регіональні центри оцінювання якості освіти", - йдеться у заяві.

"Ні УЦОЯО, ні Донецький регіональний центр станом на 8 травня 2014 року не робили заяв про неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання на територіях, де здійснюється АТО", - наголошують в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Також в УЦОЯО та ДРЦОЯО зазначають, що у співпраці з місцевими органами управління освітою опрацьовуються різні варіанти організації тестування для абітурієнтів, які проживають на вказаних територіях, для того, щоб їм було створено належні умови для проходження ЗНО.

"Відповідний варіант проведення зовнішнього незалежного оцінювання буде запропоновано залежно від розвитку ситуації. На сьогодні підстав для ініціювання рішення щодо відміни зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів, які проживають на територіях, де проводиться АТО, не вбачаємо", - підкреслюється в заяві Українського центру оцінювання якості освіти та Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як відомо, перший тест зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено 3 червня. Цього року ЗНО розпочнеться тестуванням з іноземних мов.

Українським центром оцінювання якості освіти вже розпочато друк персональних запрошень для учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Після 12 травня запрошення будуть розміщенні й на персональних сторінках абітурієнтів.

Джерело: Освіта.ua