друкувати


Окупаційна влада Криму погрожує ліквідувати Меджліс. Лідери кримськотатарського народу готуються піти у підпілля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-05 01:55:39

Меджліс кримськотатарського народу буде працювати, навіть якщо заборонять його діяльність на території півострова, а керівників заарештують.

Про це на прес-конференції у Києві заявив національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, якого на минулих вихідних на пустили на територію Криму.

"Самопроголошена влада Криму може закрити будівлю Меджлісу кримськотатарського народу, можуть заарештувати лідерів, але тоді буде обрано інших... Але якщо закриють офіс Меджлісу, то місцеві меджліси будуть продовжувати свою діяльність у підпільному або напівпідпільному режимі", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що російська влада веде активну роботу щодо розколу кримських татар та вербування їхніх представників.

"Але це не зовсім вдається представникам влади, у результаті вони привозять з Татарстану своїх людей для реалізації цих цілей. В цілому, за останні роки, особливо з 2010 року паралельно вів таку "розкольницьку" політику і режим Януковича", - сказав Джемілєв.

Після акцій протесту кримських татар, які вимагали пустити на півострів їхнього національного лідера Мустафу Джемілєва, "прокурор республіки Крим" Наталя Поклонська попередила голову Меджлісу кримськотатарського народу про "недопущення ведення екстремістської діяльності" і пригрозила ліквідацією представницького органу кримських татар.

Джерело: Дзеркало Тижня