друкувати


З 1 квітня 2014 року діє нова форма Податкового розрахунку №1ДФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-30 01:15:58

З 1 квітня 2014 набув чинності наказ Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 р. №49, яким затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ), а також Порядок його заповнення. При цьому втрачає чинність попередня форма податкового розрахунку №1ДФ, затверджена наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1020.

Згідно з Порядком заповнення Податковий розрахунок за ф.№1ДФ подається податковим агентом одним з таких способів: - засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови використання електронного цифрового підпису, - на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації, - на паперовому носії, якщо кількість рядків у Податковому розрахунку не більше п'яти.

Наказом внесено зміни до Довідника ознак доходів фізичних осіб, який доповнений новими ознаками доходів, а також змінені назви деяких ознак доходів за колишньою нумерації. Оскільки наказ №49 набрав чинність з 1 квітня 2014 року, то з цієї дати за новою формою подається податковий розрахунок за І квартал 2014 року та уточнюючі розрахунки за попередні звітні періоди. Звертаємо увагу, що в уточнюючих Податкових розрахунках за звітні періоди з 01.01.2011 р. по 31.12.2013 р. доходи слід відображати за ознаками, чинними у редакції наказу №1020.

Також даним наказом внесено зміни щодо порядку заповнення нового звітного розрахунку. У разі подання нового звітного розрахунку 1-ДФ порядок його заповнення такий самий як при поданні уточненого розрахунку. Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та в графі 9 вказати "1" (рядок на виключення) та ввести правильну інформацію графі 9 вказати "0" (рядок на введення), тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. Крім того, платники, які подають звітність засобами емейлу, у разі подання звіту з порушенням отримують на свою електронну адресу повідомлення про виявлені помилки.

Нагадаємо, що Податковий розрахунок №1ДФ подається окремо за кожний квартал.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ