друкувати


Україна не може дозволити собі такої кількості ВНЗ, - Квіт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-29 02:00:53

Міністр освіти і науки повідомив, що процес скорочення кількості вищих навчальних закладів відбуватиметься шляхом укрупнення та створення дослідних центрів.

Про це Сергій Квіт сказав під час робочого візиту до Херсонської області.

"Освіта є важливою ланкою в державі, адже вона формує тих людей, які приходять в державне управління", - зазначив міністр. Тому, за його словами, в системі освіти заплановано низку реформ, результат яких спрямований на досягнення європейського рівня знань та вмінь.

Також міністр освіти і науки повідомив про те, що сьогодні на черзі знаходиться низка важливих для країни законів, а саме: "Про освіту", "Про вищу освіту" та "Про наукову діяльність". Зокрема, закон "Про вищу освіту" передбачає університетську автономію, інтеграцію освіти і науки та вивчення англійської мови.

"Сьогодні в країні понад 800 вищих навчальних закладів, із яких 250 університетів. Україна не може собі дозволити такої кількості вищих навчальних закладів, тому відбуватиметься зменшення їх кількості, зокрема шляхом укрупнення та створення дослідних центрів, але при цьому підвищуватиметься рівень якості освіти", - сказав Квіт.

"Ми робитимемо все, аби в країні були сучасні якісні університети", – повідомив міністр та висловив надію на те, що вже в травні цього року закон "Про вищу освіту" буде підписаний.

Також Сергій Квіт повідомив, що наразі в освіті проходить серйозний процес боротьби з корупцією. "Ми активно реагуємо на всі скарги, які надходять до Міністерства. Їх багато, тому ми тісно взаємодіємо у вирішенні цієї проблеми із міліцією, прокуратурою та Службою безпеки України", - сказав міністр освіти і науки.

Джерело: Освіта.ua