друкувати


Мода на старовинні українські імена повертається?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-28 12:00:07

В Івано-Франківську мода на імена кардинально змінилася за останні роки. Тепер дітей називають, зважаючи на давні українські традиції.

Про це розповіли в державній реєстрації народжуваності.

Від початку року в Івано-Франківську народилися 875 дітей. У 2013-му цей показник був нижчим. Хоча зменшення соціальних виплат, швидше за все, потягне за собою помітний спад народжуваності. Але дізнаємося про це лише з наступного року.

Як розповів спеціаліст державної реєстрації народжуваності, досить часто в Івано-Франківську на світ з’являються близнюки – по кілька разів щомісяця. А в січні породілля потішила трійнею.

Вибираючи малюку ім’я, батьки останнім часом почали опиратися на церковний календар, тому часто дають два імені відразу. Незвичайні імена здебільшого шукають в Інтернеті. А діти з іноземним ім’ям, зазвичай, бувають в інтернаціональної пари.

Найпоширеніші в Івано-Франківську імена: Максим, Ілля, Софія, Вероніка, Вікторія, Анастасія. Також почалася мода на деякі старовинні українські імена: Варвара, Магдалина, Соломія, Юхим, Макар, Матвій, Захар.

З особливих трапляються Матіас, Лука, Мілана, Мія, Дамир, Мерседес, Мартин, Риза, Алі, Агнія, Ніколь.

Джерело: Бліц-інфо