друкувати


Група "Інформаційний Опір" про ситуацію на кордоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-24 05:52:55

"У зв'язку із заявою міністра оборони РФ С. Шойгу про початок навчань російських військ поблизу держкордону з Україною повідомляємо наступне.

Ми не спостерігаємо помітного збільшення угруповання російських військ поблизу кордонів з Україною", - повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

"За нашими даними, російські батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів , про які говорить глава МО Росії, були сформовані ще кілька днів тому (про що повідомляла група "ІО ").

У 150 - км зоні від держкордону на території Росії по колишньому налічується до 50 тис російських військовослужбовців.

Таким чином, важко говорити про нинішній зосередженні російських військ біля кордону як реакції Росії на АТО, проведеної на сході України. Дане угрупування російських військ була зосереджена біля кордону до цих подій.

Що стосується 20 - км прикордонної зони , то протягом останньої доби було зазначено:

На Донецькому напрямку. Поблизу н.п. Гуково (Ростовська обл., 2 км від кордону) по автотрасі було зафіксовано переміщення 50 БТР  2 танків, до 1тис. військовослужбовців.

На Слобожанському напрямку. Від н.п. Хомутовка (Курська обл., 15 км від кордону) до н.п. Кругла Поляна (Брянська обл., 1 км до кордону) - висунулася колона з 5 танків.", - пише він.