друкувати


З навчально-бойових завдань у Чорному морі повернувся фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-23 07:30:00

Відповідно до плану бойової підготовки відбувся триденний вихід у Чорне море фрегата Військово-Морських Сил ЗС України "Гетьман Сагайдачний".

Екіпаж флагмана вітчизняного флоту на чолі з командиром капітаном 1 рангу Романом П’ятницьким провів артилерійські стрільби по імітованих повітряних цілях противника та в повному обсязі виконав комплекс запланованих корабельних бойових навчань і тренувань з протидиверсійної, протичовнової оборони корабля та боротьби за живучість судна.

Окрім цього бойові частини "Гетьмана Сагайдачного" відпрацювали вправи дій з мінами, організацію зв’язку в умовах активних і пасивних перешкод, а також виявлення й висвітлення повітряної, надводної і підводної обстановки.

Підбиваючи підсумки чергового випробування морем, заступник командира фрегата з виховної роботи капітан 2 рангу Володимир Новохацький відзначив, що особовий склад корабля впорався із покладеними на нього завданнями на "добре" й "відмінно".

За словами офіцера, велике значення має морська практика та бойовий досвід, які отримали військові моряки під час нещодавнього піврічного походу та виконання завдань в рамках антипіратських операцій НАТО 2Океанський щит" та ЄС "Аталанта", що проводилися в Аденській затоці та західній частині Індійського океану.

Аналогічні заходи триватимуть регулярно через визначені проміжки часу відповідно до плану бойової підготовки та завдань, які покладатимуться вищим командуванням на екіпаж корабля.

Джерело: Міністерство Оборони України