друкувати


Анульовано 88 ліцензій за продаж підліткам алкоголю та тютюну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-23 07:00:16

Протягом січня-березня 2014 року за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів було анульовано 88 ліцензій, які давали право роздрібної торгівлі цими товарами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України.

Окрім втрачених ліцензій порушникам також доведеться сплатити майже 600 тис. грн. штрафних санкцій.

Порівняно з відповідним періодом минулого року фахівці Міндоходів фіксують зниження таких порушень більш ніж вдвічі, що свідчить про зростання сумлінності роздрібних торговців.

«Легальні виробники тютюнових виробів завжди виступають за невідворотність покарання за продаж сигарет неповнолітнім. Необхідно також посилити контроль за продажем сигарет у невизначених для цього місцях, оскільки неповнолітні мають неконтрольований доступ до тютюнових виробів, у тому числі до контрабандних та контрафактних», - зазначив заступник генерального директора Асоціації «Укртютюн» Григорій Синиця.

Що ж стосується нашої області, за цей період на Прикарпатті також встановлено випадки продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. За таке порушення законодавства до суб'єктів господарювання застосовано 34,0 тис. грн. фінансових санкцій та анульовано 5 ліцензій на право здійснення торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Загалом, в минулому році Головним управлінням Міндоходів області застосовано 35 фінансових санкцій до недобросовісних бізнесменів області, які займались торгівлею тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін, торгувалили алкоголем та тютюном без ліцензії, реалізовували зазначену продукцію особам до 18 років тощо.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень.

Крім того, втратити ліцензію можна також за продаж алкоголю та тютюну у невизначених для цього місцях, несплату чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також за заявою суб’єкта господарювання.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ