друкувати


Члени сімей 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади вийшли на мітинг, - Тимчук

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-18 06:22:13

"За оперативними даними групи "Інформаційне Опір", в місці постійної дислокації 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади ЗС України пройшов мітинг членів сімей військовослужбовців", - про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Учасники мітингу вимагали зняти з військовослужбовців бригади звинувачення в боягузтві, висунуті раніше вищим керівництвом України. Також члени сімей десантників вимагали від в.о. Президента України О.Турчинова провести ретельне розслідування подій під Слов'янськом і принести вибачення за звинувачення на адресу військових.

За нашими даними  дійсно, події, що викликали звинувачення , вимагають проведення ретельного розслідування .

Так, 6 бойових машин десанту ( БМД ), захоплені екстремістами, входили до складу 8 роти 3 батальйону 25 -й ОВДБР. Цей підрозділ був на 80 % укомплектовано "партизанами" - військовослужбовцями запасу, прибулими в частину по нинішній мобілізації. При практично всі вони, за дуже рідкісним винятком, ніколи не служили в ВДВ. Перед віддачею бронетехніки особовий склад вивів з ладу її озброєння.

Також ми раніше повідомляли, що затвори від стрілецької зброї військовослужбовці 25 -й ОВДБр здавали не терористи, а командувачу ВДВ - за його наказом.

До речі, за даними групи "Інформаційне Опір", сьогодні вночі наші десантники з іншої частини відбили 2 з раніше захоплених БМД .

Бронетехніка була відбита у екстремістів під Краматорському, в результаті бойового зіткнення. Десантники стріляли на ураження, але цілилися по ногах, тому обійшлося без трупів з боку екстремістів. У паніці бойовики кинули бронетехніку і розбіглися", - пише він.