друкувати


На Коломийщині виявили домашній міні-цех, звідки реалізовувались фальсифіковані спиртні напої

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-17 03:00:27

У Коломийському районі, що на Івано-Франківщині працівники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали 60-річного чоловіка, який реалізовував спиртні напої у великій кількості. У підсобному приміщенні приватної садиби міліціонери виявили своєрідний цех із виробництва горілки з етикетками відомої на Прикарпатті торгової марки.

З підпільної винокурні правоохоронці вилучили 1 тис. 600 літрів спирту, 20 ящиків розфасованої та готової до реалізації алкогольної продукції з наклеєними марками акцизного податку, 2 ящики марок акцизного податку з ознаками підробки, один ящик металевих корків та спеціальні ключі для закрутки пляшок.

На сьогодні алкогольні напої направлені до НДЕКЦ при УМВС в області для проведення токсикологічних експертиз, оскільки вони виготовлялись в неналежних умовах, тож очевидно становили загрозу для життя та здоров'я людей при їх вживанні. Наразі невідомо, скільки споживачів уже спробували оковитої, але у правоохоронців достатньо доказів вважати, що чоловік мав намір й далі розпродувати спиртовмісну рідину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області