друкувати


Вінницьке "Писанкове дерево" увійшло до Книги рекордів України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-14 10:00:44

Його унікальність підтвердили у Національному реєстрі рекордів. Школярі власноруч розмалювали 170 писанок, які уособлюють всі великі міста України.

Писанкове дерево, що отримало назву "Україна - мій дім" презентували 13 квітня на Європейській площі, присвятивши його майбутньому святу Великодня.

Ініціатор акції ТРЦ "Sky Park" запропонував створити писанки, які б уособлювали собою всі великі міста України. Таким чином у Вінниці з’явилось дерево, прикрашене 170-ма писанками.

- У Києві, насправді, було значно більше писанок, але унікальність вінницького у тому, що усі вони були ручної роботи, - каже представник Національного реєстру рекордів Олена Коваленко.

Впродовж двох тижнів учні вінницьких шкіл власними руками розфарбовували писанки.

- Діти змальовували герби міст, а деякі просто розфарбували у жовтий та блакитний колір. Усі писанки з дерева. За основу узяли величину яйця страуса, бо курячі здавались би на дереві надто маленьким, - розповідає координатор проекту Анатолій Ряполов.

Як кажуть ініціатори проекту "Україна - наш спільний дім", його метою є відродження і збереження української історії та культури. Також переконані - акція за єднання країни показує, що вона одна і всім у ній знайдеться місце.

Писанкове дерево пробуде на Європейській площі щонайменше до Великодня, хоча організатори припускають, що може залишитись і на довше, адже стало своєрідною родзинкою центру Вінниці.

Джерело: Моя Вінниця