друкувати


Цього року прикарпатська молодь залишиться без грантів?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-14 09:00:05

Щорічні обласний конкурс проектів молодіжних громадських організацій і всеукраїнський конкурс на отримання президентського гранту наразі призупинені.

Гранти Президента України - це фінансова підтримка обдарованої молоді, які надаються з метою реалізації соціально значущих проектів у різних галузях, зокрема мистецтві, науці, літературі, медицині тощо. Кожного року 60 таких грантів надаються особам віком від 14 до 35 років. Максимальна сума одного гранту становить 70 тис. дол. Цьогорічні президентські гранти мали б уже знайти своїх власників. Але експертна рада в Києві й досі ще не засідала. Мало того, вона поки навіть не створена.

За оптимістичними прогнозами, переможців мали б оголосити до Дня молоді, розповів кореспонденту "Бліц-Інфо" головний спеціаліст молодіжної політики управління сім’ї і молоді Департаменту освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Валерій Семків.

У боротьбі за президентські гранти Прикарпатську область цього разу представляють 4 учасники з проектами у сфері економіки та медицини. До речі, щороку учасник з івано-франківського регіону неодмінно стає одним із власників президентського гранту.

Стосовно обласного конкурсу молодіжних проектів, то він щороку проводиться ОДА. Участь можуть брати лише громадські організації. Максимальна сума дотації на реалізацію проекту не перевищує 10 тис. грн, окрім цього, громадська організація має вкласти щонайменше власних 25%. Цьогоріч із цим конкурсом ситуація теж невтішна.

"Зазвичай він розпочинався у лютому, - каже Валерій Семків, - проте наразі конкурс ще закритий. Виділені на нього кошти спрямували на мобілізацію. Коли саме буде відкриття, наразі не можу стверджувати. Все залежить від рішення КМУ. Тож усі охочі представники ГО ще можуть готувати свої проекти. Найактуальніші сфери не змінилися: охорона здоров’я, освіта, культура".

Джерело: Бліц-інфо