друкувати


Військовий експерт Дмитро Тимчук: Діями екстремістів у південно-східних регіонах керує російська розвідка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-12 07:15:17

Екстремістські акції в південно-східних регіонах України ініціюються і управляються мережею координаторів Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ.

Про це керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ідентифіковані співробітники російського ГРУ, які здійснювали сценарій захоплення органів влади і блокування українських військових частин у Криму в березні 2014 р. Раніше, як ми повідомляли, групи цих співробітників ГРУ були вивезені з Криму в Ростов-на-Дону. Метою нинішніх акцій є захоплення як можна більшого числа будівель місцевих органів влади та силових структур до 17 квітня, тобто до зустрічі в Женеві представників України, Європейського Союзу, США і Росії щодо врегулювання кризи в нашій країні", - написав Тимчук.

За його словами,  планом російської сторони – заявити про відсутність контролю за ситуацією в Україні з боку української влади, а також про її нелегітимність в очах значної частини населення.

За останні два тижні на сході України мають місце непоодинокі факти захоплення державних будівель сепаратистами, які вимагають проведення референдуму про приєднання до Росії або федералізації України.

Джерело: Радіо Свобода