друкувати


Коломийському гумористу Миколі Савчуку присуджено премію ім. Остапа Вишні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-12 09:00:41

Торік в інтернет-мережі з’явилося повідомлення про те, що літературну премію ім. Остапа Вишні за твори в 2012 році присуджено коломийському сміхованцеві Миколі Савчуку.

Авторитетна комісія на чолі з відомим письменником-сатириком Олегом Чорногузом ухвалила вшанувати цією спілчанською премією згаданого автора за його фундаментальну працю - Український гумористично-сатиричний календар-альманах (Коломия: Вік, 2012. – 400 с. Ілюстрації і обкладинка Ігоря Бежука).

Це перше такого типу довідково-хрестоматійне видання нашої писаної сміхової літератури. На жаль, не знайшлося людини, яка повідомила б про присудження премії бодай одним рядком у котрійсь з цехових газет "Літературній Україні" чи "Українській літературній газеті". Такий час...

Крім цього, трагічні події кінця 2013-го і початку 2014-го відсунули такі незначні справи як вручення премій. Тому аж 9 квітня цього року в залі Національної спілки письменників України відбулося вручення лавреатського диплома Миколі Савчуку. З цієї нагоди тут зібралися члени столичного творчого об’єднання гумористів і сатириків на чолі з Грицем Гайовим. Він і виконав почесну місію та привітав "Миколу Васильовича, але не Гоголя, а Савчука". Коломийський сміхованець подякував Національній спілці, комісії, всім присутнім, виконав кілька гуморесок та усмішок, обмінявся з творцями веселого слова візитівками і книжками.

Отже ж, у реєстрі Вишнівських лавреатів з’явився й один представник Прикарпаття.

Автор: Ярема БАНДУРКА
Джерело: Коломийські ВІСТИ