друкувати


У Коломиї на протест вийшли люди, кому не виплатила гроші донецька фірма "Альтком"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-11 12:15:14

У місті Коломия Івано-Франківської області представники підрядних організацій пікетували деревообробне підприємство "Швайкгофер", яке належить австрійській компанії, через невиплату генеральним підрядником донецькою фірмою "Альтком" грошей за виконану роботу з будівництва підприємства.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Деревообробний завод мав запрацювати на повну потужність саме цього року. Це одна з найбільших інвестицій в економіку Івано-Франківської області. Договір про його будівництво був укладений за час керування областю головою ОДА Михайлом Вишиванюком, який весь час запевняв. що буде працювати разом з Януковичем до 2020 року.

Якщо взяти до уваги, що фірма "Альтком" свого часу була дуже близька до регіонала Бориса Колєснікова і за час перебування його при владі заробила на державних тендерах кругленьку суму в 14 мільярдів гривень, можна припустити, що саме вона і була нав’язана австрійському інвестору в якості генерального підрядника з будівництва.

Власне, саме з нею пов’язаний скандал навколо будівництва Львівського аеропорту та стадіону до "Євро 2012". Під час будівництва цих об’єктів також йшлося про величезні борги перед львівськими та івано-франківськими фірмами.

За останньою інформацією в даний час "Альтком" немає грошей не те що розрахуватись зі своїми партнерами, а навіть сплатити внески до Пенсійного фонду.