друкувати


Громадськість Івано-Франківська вимагає спокою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-08 06:35:10

Сьогодні, 8 квітня, представники Правого сектору та Народної самооборони влаштували в Івано-Франківську акцію "Ще не час забувати про шини!". 

Організатори пройшли мирною ходою від облдержадміністрації до УСБУ в області. Свій марш вони присвятили пам’яті героїв Небесної сотні. В той час мітингувальники висловили обурення, що кадрові призначення відбуваються, нібито, без погодження з громадою.

Під стінами СБУ також зібралися представники громадських організацій, підприємці та студенти. Вони закликали новопризначеного начальника УСБУ в області Миколу Найдича приступити до роботи та навести в місті порядок.

"Вчора пограбували мій магазин, який є під охороною і стоїть на пульті. Злочинці відчувають безкарність безконтрольність. В будь-якому випадку має бути державна силова структура, яка має контролювати ситуацію. За інших умов, люди не будуть працювати, наймати працівників на роботу та платити податки", - відзначає приватний підприємець Олексій Бученко.

Представники ГО «Мами Прикарпаття» прийшли під стіни обласного управління СБУ з проханням сприяти здачі зброї, яка опинилася у руках невідомих людей після штурму управління. «Питання критики зараз не на часі, - вважає лідер ГО «Мами Прикарпаття» Мар’яна Вершиніна. - Зараз потрібно забезпечити порядок в місті та безпеку матерям та їхнім дітям».

Студенти зі свого боку закликали громадськість та силові структури об’єднатися навколо спільної ідеї та не розпалювати міжособистісну ворожнечу. "Зараз перш за все потрібно, щоб був спокій у нашому місті. Ми повинні задуматися над тим, що є загроза з боку Росії і ми не повинні розпалювати внутрішній конфлікт. Ми не повинні палити шини, ми не повинні грати на руку Кремлю і розхитувати внутрішню ситуацію", - відзначив студент економічного факультету ПНУ ім. В. Стефаника Василь Попович.

До учасників акції вийшов новопризначений начальник УСБУ в Івано-Франківській області Микола Найдич. "СБУ ставить перед собою одне завдання – це забезпечення громадського миру і спокою", - сказав він.

Джерело: Галицький Кореспондент