друкувати


Донецькі сепаратисти готові піддавати жінок ризику

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-08 11:30:02

Проросійські бойовики, які захопили Донецьку облдержадміністрацію, готуються до відбиття штурму будівлі, закликаючи на допомогу жінок і рідних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І ви, жінки, в жодному разі не розходьтеся! Ну, по вас не стрілятимуть. Залишайтеся, стійте тут, милі жінки", - кинув клич один із бойовиків людям, котрі стоять поблизу захопленої сепаратистами будівлі.

Екстремісти продовжують зміцнювати барикади. У вівторок, 8 квітня, о 12.00 вони мають намір провести засідання "народної ради", щоб напрацювати плани подальших дій.

Раніше представники сил правопорядку звернулися до присутніх на площі перед ОДА - в цілях безпеки - залишити територію, оскільки у тих, хто захопив будівлю, є вогнепальна зброя.

Нагадаємо, тактику прикриватися жінками "анонсував" на прес-конференції президент РФ Володимир Путін ще до того, як вона стала застосовуватися російськими військами і російськими бойовиками проти українських військовослужбовців у Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня самопроголошена "народна обласна рада" Донецької області ухвалила рішення про створення "незалежної Донецької республіки" та її входження до складу Росії.