друкувати


Літаки - у стрій! Молодь - на крило!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-03 01:30:41

Військовослужбовці 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації провели чергову льотну зміну.

Під час запланованих польотів військові авіатори ввели в стрій та здійснили обліт бойових винищувачів МІГ-29, які до того знаходились на довгостроковому зберіганні.

- Фахівцями нашої бригади вже введено в стрій певну кількість літаків, - зазначив тимчасово виконуючий обов'язки командира бригади підполковник Юрій Погорілий. - Звичайно, вони якийсь час знаходились на землі і були у резерві. Однак технічний склад нашої бригади - це висококласні фахівці, які за дуже короткі терміни змогли повернути в бойовий стрій машини. Нами проводиться обліт цих винищувачів. Крім цього, незабаром у небо злетять ще кілька винищувачів, які до того були на зберіганні.

Наразі у військових авіаторів виникає чимало проблем з введенням в стрій та обслуговуванням літаків, адже всі вони - російського виробництва. А оскільки Російська Федерація зараз знаходиться з Україною в стані неоголошеної війни, то про постачання військових запчастин навіть не йдеться.

- Ми мали певну проблему з запасними частинами, - розповів заступник командира ескадрильї майор Олександр Чубенко. - І хоч нам доводиться, як то кажуть,"збирати зі світу по нитці”, літаки будуть підніматись у небо.

Варто наголосити, що винищувачі 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації за останній місяць значно збільшили інтенсивність своїх польотів. Це дозволило не лише “поставити на крило” молодих пілотів, але й підвищити класність усьому льотному складу бригади. Приємним є той факт, що, з огляду на російську окупацію, місцеве населення Прикарпаття поміняло своє ставлення до збільшення інтенсивності польотів військовими винищувачами.

- Раніше я зі своєю жінкою завше сварилися на військових, коли ті льотчики починали тут літати, - поділився дід Іван, давній мешканець села Крихівці. - Бо то мені здавалось, що курей наполохали, або вночі спати нам не давали. А тепер прислухаємось, чи літають, і дуже переживаємо, коли не чутно двигунів. Бо хто зна чому! А це ж наші захисники! Більше літатимуть - краще боронитимуть!

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України