друкувати


План Путіна щодо зриву виборів - дестабілізація східних регіонів?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-02 04:45:49

Дестабілізація у східних регіонах, аби спровокувати запровадження надзвичайного стану, є планом російського керманича Володимира Путіна щодо зриву президентських виборів в Україні.

Таку думку висловив колишній співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковник Петро Недзельський на прес-конференції у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Це є план Путіна, все-таки примітивний, простий, але доволі дієвий - зробити дестабілізацію в певних регіонах України, оголосити там надзвичайний стан, визнати там вибори недійсними, а отже, в цілому по Україні вибори не відбулися2, - наголосив Недзельський.

Він поділяє позицію колишнього міністра оборони України та екс-голови СБУ Євгена Марчука, що ближче до дати виборів можуть відбутися провокування прикордонного конфлікту та абсолютно реальна військова агресія Російської Федерації на територію України, що змусить запровадити надзвичайний чи військовий стан. "Ті провокації, які спостерігаються в певних областях України, на жаль, підштовхують до тієї думки, що вибори можуть бути зірвані", - сказав Недзельський.

На його думку, поживний грунт для сепаратистських ідей на сході створила міграційна політика, котра цілеспрямовано насаджувалася у колишніх Російській імперії та СРСР. Тепер цю карту "захисту співвітчизників" намагаються розіграти ті російські політики, що взяли на озброєння тактику "збирача земель" Адольфа Гітлера.

Нагадаємо, на прес-конференції в Укрінформі у вівторок Євген Марчук наголосив, що Росія не вдаватиметься до масштабного військового наступу на Україну, натомість намагатиметься всіляко завадити проведенню виборів президента.