друкувати


Іпотерапія - квиток у краще майбутнє…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-02 10:00:40

Всі ми полюбляємо спілкуватися з тваринами. В багатьох з нас вдома живуть домашні улюбленці, котрі дивним чином відчувають коли ми погано себе почуваємо і приходять ніби полікувати нас.

Про справжні лікувальні властивості деяких тварин ми навіть могли чути. Особливо це стосується таких тварин як коні. Лікування за допомогою спілкування з цими тваринами називається іппотерапією. Особливо ефективною така терапія показала себе в лікуванні дитячого церебрального паралічу. Вона діє одразу у двох напрямках, психологічному та фізичному, що є особливо дієвим, адже хворі на церебральний параліч часто мають не тільки важкі фізичні вади, які заважають нормально пересуватись, а й психологічні та розумові відхилення. Однак, ефект від терапії не проявляє себе одразу, саме тому необхідно щоб дітки мали можливість постійно спілкуватися з тваринами.

Маленькі мешканці Залучанського сиротинцю хворіють на дитячий церебральний параліч, але на жаль, коні які залучаються до лікування дітей, мають ще виконувати господарські роботи і не можуть приділити весь свій час для них. Тому наразі дуже актуальною є потреба придбати ще одного коня для сиротинця, та обладнати для цього приміщення на території дитячого будинку. Для того щоб це стало можливим потрібно зібрати 63 тисячі гривень. Допомогти можна не тільки коштами, будь який внесок, матеріали, допомога в ремонтних роботах є дуже важливою і щоразу буде зменшувати необхідну сумму. Не залишайтесь осторонь! З маленького будується велике.

 

Більше актуальної інформації про допомогу можна подивитися за посиланням: http://ubm.org.ua/potreby/koni-dopomojut-stavati-na-nogi-dityam-sirotam.html

Джерело: Українська благодійницька мережа, благодійна організація