друкувати


США не виключають відправлення військового корабля в Чорне море

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-02 09:15:27

США можуть направити в Чорне море військовий корабель для зниження рівня стурбованості європейських союзників політикою Росії щодо України. 

Про це повідомив представник американського військового відомства. 

"Однією з розглянутих пропозицій є направлення ще одного корабля в Чорне море", - сказало джерело на борту літака міністра оборони Чака Гейгела. Раніше американський есмінець уже був у Чорному морі напередодні нелегітимного кримського референдуму, однак пізніше покинув акваторію. 

Крім того, за словами джерела, група офіцерів ЗС США найближчим часом планує виїхати в Європу, щоб узгодити плани розширення спільних військових навчань у регіоні. 

У свою чергу, Чак Гейґел додав, що дипломатія залишається основним засобом впливу на Росію, однак НАТО і США планують додаткові заходи для того, щоб зняти стурбованість європейських партнерів на кордонах з Росією. "Ми продовжуємо розглядати різні можливості і дії", - додав міністр.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що Росія використовує тактику залякування, сконцентрувавши на кордоні з Україною безпрецедентну кількість збройних сил.

Джерело: ТСН