друкувати


Оголосили про початок діалогу про об'єднання Київський та Московський патріархати УПЦ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-28 01:00:46

В українській православній церкві Московського та Київського патріархатів заявили про початок церковного діалогу та пошук точок дотику для об’єднання.

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це заявили речники обох церков на прес-конференції «Церква в умовах інформаційної війни» у відповідь на питання, чи можливе об’єднання церков з урахуванням позиції московського патріархату, згідно з якою глава КП повинен полишити свою посаду.

За словами голови Інформаційно-видавничого управління київської патріархії архієпископ Євстратія (Зорі), ці умови уже давно не є актуальними і говорити про них недоцільно.

«Патріарх Філарет сам себе не призначав на цю кафедру. Цей послух на нього поклала церква. І знімати з посади його має тільки церква. Або він сам», - зазначив він.

Він також заявив, що офіційно оголошено про початок діалогу між церквами.

«Ми робимо те, що можемо, а завершити це може тільки бог… Об’єднання станеться так само неочікувано, як і незалежність України. Бо бути єдиними - це природно для церкви», - додав Євстратій.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Протоієрей Георгій (Коваленко), також підтвердив, що зараз ніяких умов немає, а є бажання до об’єднання.

«Є заклик до повернення до церковного спілкування, якого не було 22 роки. А як це буде відбуватися ми побачимо згодом», - сказав він.

Георгій також повідомив, що відбулося засідання комісії, яка напрацьовує позицію УПЦ МП з цього приводу.