друкувати


На Прикарпатті анульовано 5 ліцензій за продаж тютюну і алкоголю неповнолітнім

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-28 10:10:38

Як повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Івано-Франківській області Леся Борис, з початку поточного року на Прикарпатті встановлено випадки продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

За таке порушення законодавства до суб'єктів господарювання застосовано 34,0 тис. грн. фінансових санкцій та анульовано 5 ліцензій на право здійснення торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Загалом, в минулому році Головним управлінням Міндоходів області застосовано 35 фінансових санкцій до недобросовісних бізнесменів області, які займались торгівлею тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін, торгувалили алкоголем та тютюном без ліцензії, реалізовували зазначену продукцію особам до 18 років тощо.

«Якщо нікотин та алкоголь наносять шкоду навіть дорослій людині, то для підлітка загроза здоров'ю багатократно зростає. Фахівці Міндоходів  і надалі викриватимуть несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на неповнолітніх, нехтуючи усіма принципами суспільної моралі та відповідальності. Ми продовжуємо жорстко контролювати дотримання суб`єктами господарювання законодавчих обмежень щодо торгівлі алкоголем та тютюном», - зазначає Леся Борис.

Джерело: Прес-служба Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області