друкувати


Фрегат "Гетьман Сагайдачний" змусив російські кораблі відступити - МОУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-21 03:10:58

Флагман ВМС ЗС України фрегат "Гетьман Сагайдачний", який з 14 по 21 березня здійснював патрулювання морських кордонів України, повернувся в порт Одеси.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У відомстві зазначили, що екіпажем фрегата було виявлено 4 військових кораблі та 2 вертольоти вогневої підтримки Мі-35 Чорноморського флоту РФ, які без будь-яких підстав намагалися перетнути морські кордони України. Попри попередження кораблі ЧФ РФ не змінювали курс та продовжували рух.

"У зв'язку з цим на українському фрегаті була оголошена бойова тривога. Командиром корабля було прийнято рішення на зближення з кораблями-порушниками з метою змусити їх залишили територіальні води України. Завдяки рішучим та злагодженим діям екіпажа фрегата "Гетьман Сагайдачний" російські кораблі відступили в нейтральні води», - йдеться у повідомленні.

Корабельна зброя під час морських маневрів не застосовувалася.

"Екіпаж фрегата "Гетьман Сагайдачний" вкотре підтвердив спроможність виконувати поставлені завдання", - зазначив командир фрегата “Гетьман Сагайдачний” капітан 1 рангу Роман П'ятницький.

Особовий склад корабля залишається вірним Присязі та готовий до взірцевого виконання військового обов'язку, заявили в МОУ.

Джерело: Укрінформ