друкувати


Про намір повернути "усі історичні землі" заявив президент Азербайджану

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-20 06:50:59

Президент Ільхам Алієв збирається повернути азербайджанців у Нагірний Карабах і на усі "історичні азербайджанські землі".

Про це він заявив на всенародному святкуванні Новруз байрами, текст заяви розмістило азербайджанське державне інформагентство АзерТАдж.

"Упевнений, що цей (нагірно-карабаський - ред.) конфлікт знайде справедливе рішення на основі міжнародного права, Азербайджан відновить свою територіальну цілісність, суверенітет. Ми, азербайджанці, повернемося в Нагірний Карабах, на інші окуповані землі і на усі історичні азербайджанські землі. Я упевнений, не сумніваюся в цьому, і для досягнення цього ми повинні стати ще сильніші", - сказав Ільхам Алієв.

За словами президента Азербайджану, "не лише Нагірний Карабах, але і значна частина нинішньої Вірменії - це стародавні азербайджанські землі".

Як вважає І.Алієв, сьогодні в рішенні міжнародних відносин на перший план виходять і міжнародне право і, одночасно, силовий чинник. Проводити незалежну політику дуже складно як без економічної незалежності, так і без військової потужності, додав він.

Президент Азербайджану підкреслив, що "військовий бюджет, боєготовність зіграють основну роль у врегулюванні вірмено-азербайджанського, нагірно-карабаського конфлікту".

Нагадаємо, що раніше, 18 березня, глава МЗС Азербайджану Ільмар Мамедьяров у зв'язку з псевдореферендумом в Криму заявив про підтримку Азербайджаном територіальної цілісності України і що Азербайджан підтримує вирішення усіх питань в Україні у рамках української Конституції. "Азербайджан і сам зіткнувся з проблемою порушення своєї територіальної цілісності", - сказав він.

Представники азербайджанських громадських організацій також прийняли заяву про підтримку територіальної цілісності України, повідомив портал "Кавказский узел".

Джерело: Укрінформ