друкувати


Армійську техніку відновлюють волинські добровольці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-20 03:41:48

Допомогу у приведенні автомобільної техніки однієї з механізованих частин оперативного командування "Північ" у боєздатний стан здійснюють понад 60 чоловіків-волонтерів Володимир-Волинського району та міста Нововолинська.

Автомобільна техніка, зокрема вантажні автомобілі Зіл-131, Газ-66, Урал-4320, що перебували на зберіганні у пункті постійної дислокації військової частини, проходить комплексне технічне обслуговування та стає у стрій.

- Бригади техніків-добровольців працюють вже чотири дні. За цей час перевірено технічний стан близько тридцяти одиниць техніки, - розповідає офіцер військової частини підполковник Микола Кухтін.

Офіцер також розповів, що добровольці-техніки згуртувалися самотужки, за допомогою соціальних мереж. Фактично усі вони мають досвід військової служби у ремонтно-відновлювальних армійських підрозділах, або ж професійно займалися питаннями ремонту автомобільної техніки в цивільному житті. Автомеханіки, автослюсарі, спеціалісти різного профілю - ці чоловіки добровільно їдуть до військової частини, тимчасово залишивши поза колом своїх інтересів і основну роботу, і нагальні справи, і родини.

Добровольці-ремонтники не просять у військових жодних ресурсів. Навпаки, ремонтні бригади використовують під час роботи власні інструменти, розхідні матеріали, а за потреби - закупають потрібні для ремонту військової техніки запасні частини. Чималу ділянку роботи взяли на себе Андрій Цаан, Валерій Курстак, Віталій Бадзюнь та багато інших волонтерів. Активісти акції на підтримку українського війська запевняють, що зібрали уже понад сотню тисяч гривень для потреб військових, хоча більш нагальною проблемою вважають ліквідацію дефіциту фахівців-ремонтників військової техніки. До слова, чоловіки відзначають, що у разі отримання повісток з військкоматів - не вагаючись підуть до лав Збройних Сил України.

Автор: Підполковник Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ