друкувати


Морська піхота - на межі точки неповернення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-20 10:10:21

19 березня, у зв'язку з останніми подіями, що сталися у штабі командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, військовослужбовці 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти ВМС України звернулися до голови Верховної Ради України, виконувача обов’язків Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, виконувача обов’язків міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил.

- В першу чергу, ми терміново вимагаємо гарантій щодо збереження особового складу батальйону як єдиного цілого, - зауважив командир батальйону підполковник Дмитро Делятицький. - По-друге, ми вимагаємо гарантувати всім військовослужбовцям батальйону подальше проходження служби в одній військовій частині, але в будь-якому куточку України. По-третє, вимагаємо терміново провести переговори на вищому рівні з російською стороною та негайно вивести особовий склад із зони ризику.

За словами підполковника Дмитра Делятицького, якщо це не буде зроблено, наслідки можуть бути непередбачуваними - до повної втрати батальйону.

Джерело: Флот України