друкувати


В Україні - часткова мобілізація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-17 11:45:30

Верховна Рада 17 березня оголосила часткову мобілізацію в Збройні сили України (ЗСУ) і Національну Гвардію України. За відповідне рішення проголосувало 275 народних депутатів.

Часткова мобілізація проводиться на території всіх областей України, а також в м. Києві. На території АР Крим та м. Севастополя мобілізація здійснюється з числа громадян, які добровільно виявили бажання піти на військову службу, в тому числі шляхом прибуття у військові комісаріати, військові частини ЗСУ.

Варто нагадати, що громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу посадової особи.

За неявку у військкомат за повісткою ухильникам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 119 грн., за порушення законодавства про мобілізацію передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 51 грн., за навмисне знищення приписного свідоцтва або військового квитка – штраф у розмірі від 17 до 51 грн. За ухилення від призову за мобілізацією в ст. 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Джерело: 5 канал