друкувати


Вже понад три тисячі добровольців у військкомати на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-14 11:40:29

Про це розповів на брифінгу обласний військовий комісар - начальник Івано-Франківського військового гарнізону Ігор Павлюк.

Наразі за його вказівкою з них на місцях формуються, так би мовити, окремі підрозділи з метою відновлення хоча б елементарного бойового вишколу. Проводити більш серйозне навчання з ними наразі немає можливості через об’єктивні причини.

За словами військового комісара, наразі усі збройні сили України перебувають у стані підвищеної бойової готовності. На полігонах відбуваються навчання в умовах, наближених до бойових. Попри те, ще наказу про загальну мобілізацію не має. Але проводиться контрольне оповіщення військовозобов’язаних з метою уточнення особистих даних. І тут зіткнулися з рядом проблем. Скажімо, є випадки, що такі особи змінили місце проживання, не поставивши про це до відома військкомати, або тимчасово виїхали за межі області чи України. А ще зіткнулися взагалі з такими ганебними моментами, коли деякі громадяни, якщо їх так можна назвати, не відчиняють двері представникам військкоматів, котрі приходять з повістками. Ці випадки поодинокі, однаково прикро.

Як зазначив Ігор Павлюк, наразі однією з проблем є матеріально-технічне забезпечення, зокрема, частин, розташованих на території нашої області. Щоправда, від владних структур та підприємств різної форми власності надходить відчутна допомога, але потрібно ще. Що стосується людського ресурсу, то війська відчувають серйозну нестачу в такій військовій спеціальності, як зв’язківці.

Облвійськком закликав також жителів Прикарпаття активніше вступати на військову службу за контрактом. Тим більше, що наразі процедура їх призову значно спрощена. Торік, зазначив він, з області пішло служити за контрактом понад 200 осіб, станом березень цього року завербувалося понад 30. Ігор Павлюк важає, що це доволі низький показник.

Він також нагадав, що з 1 квітня починається традиційний весняний призов. Як і восени призиватимуть до внутрішніх військ, чи, швидше за все, Національної гвардії, рішення про створення якої вже прийнято. Квота на нашу область становить сто осіб, але, на думку Ігоря Павловича, вона буде збільшена.

Джерело: Стик