друкувати


Зберегти небайдужість і допомогти дітям з ДПЦ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-13 03:20:33

Усі події, що відбувались в Україні останнім часом торкнулись кожного з нас.

Радісно те, що так багато наших співвітчизників були небайдужими, допомагали одне одному в цей непростий час. Проте, хоча й відбулися значні зміни, важливо зберегти цю небайждужість одне до одного, а найважливіше до тих, хто потребує її не тільки зараз.

Саме такими є вихованці Залучанського дитячого будинку-інтернату, які здебільшого мають діагноз дитячий церебральний параліч (ДЦП).

Це означає, що вони не можуть нормально пересуватись самостійно. Для того щоб навчитись повноцінно рухатись, дітки займаються в басейні, який відкрито в інтернаті з 2007 року. Дітям не легко сприймати важкий процес лікування, але плавання допомагає перетворити його в цікаву захоплюючу гру. До того ж плавання розслаблює м’язи, допомагає зняти спазми, тренує окремі групи м’язів, дозволяючи розширити об’єм активних, цілеспрямованих рухів. Тож, саме плавання може допомогти зробити перші кроки дітям, котрі сьогодні є лежачими або можуть ходити лише зі сторонньою допомогою.

Для плавання цим дітям потрібно:

- дитячі плавальні жилети;

- пояси плавальні;

- підгузники для плавання (постійна потреба).

Як допомогти? Читай на сайті Української благодійницької мережі: http://www.ubm.org.ua/potreby/dopomoji-stati-na-nogi-dityam-kotri-ne-mojut-hoditi-zaluchanskogo.html