друкувати


Коломийська ОДПІ: іноземні доходи оподатковуються

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-11 03:00:08

Фізичні особи, що є громадянами України та працюють, тимчасово або постійно за кордоном, повинні декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так і іноземні доходи.

Доходи, отримані фізичними особами-резидентами (громадянами України) із джерел походження за межами України, включаються до складу загального річного оподатковуваного доходу, крім доходів, які не підлягають оподаткуванню в Україні відповідно до міжнародного договору, згода на обов'язковість якого дана Верховною Радою України.

Перелік діючих міжнародних договорів про усунення подвійного оподатковування розміщено на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України www.minrd.gov.ua.

Для одержання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов'язаний одержати від державного органу країни, де був отриманий дохід (прибуток), уповноваженого стягувати такий податок, довідку про суму сплаченого податку а також про базу та/або об'єкту оподатковування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, у відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено діючими Договорами (ст.13 ПКУ).

Декларацію про доходи можна подати до податкового органу за місцем реєстрації особисто, надіслати поштою або в електронному вигляді через Інтернет. Для користування цією послугою платнику потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

Також можна скористатись сервісом "Декларування он-лайн" на сайті Міндоходів http://minrd.gov.ua/incomedecl. Для цього платнику потрібно мати тільки електронний ключ цифрового підпису.

Дізнатись більше про подання Декларації в електронному вигляді можна на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби http://cskdd.gov.ua.

Відповідно до пункту 179.12 ст.179 розділу ІV Податкового кодексу України за зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає Довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку).

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ