друкувати


У Чорноморському досягнуто домовленості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-11 10:00:49

10 березня о 01.28 майже 200 військовослужбовців Російської Федерації на 14 вантажівках здійснили збройне захоплення військової частини А2091 у смт Чорноморське.

Російські військові під загрозою застосування зброї і штурму проникли на територію військової частини і роззброїли особовий склад чергової служби. Українських військових змусили здати зброю на склад і покинути території військової частини.

Як повідомив офіцер відділення по роботі з особовим складом Південної військово-морської бази ВМС ЗС України капітан 3 рангу Сергій Семігласов, з метою недопущення аварійних ситуацій на небезпечних об’єктах командуванням Південної військово-морської бази відразу була налагоджена взаємодія з головою Чорноморської райдержадміністрації. Одночасно було прийнято рішення про організацію зібрання місцевого населення та висування в район дислокації частини з вимогами повернення до виконання функціональних обов’язків особового складу та працівників частини. Про подію повідомлені органи внутрішніх справ, ВКР СБУ, ВСП, прокуратура.

- За втручанням Чорноморського селищного голови Сергія Кривобокова у перемовний процес між командуванням військової частини А2091 та посередником від РФ, досягнуто домовленості стосовно організації спільної охорони зброї та боєприпасів, допуску особового складу та працівників до виконання функціональних обов’язків. Після проведеної наради, з метою перевірки наявності та стану озброєння, безпечного стану боєприпасів та компонентів ракетного палива, Сергій Кривобоков оглянув територію сховищ бази озброєння, - додав капітан 3 рангу Сергій Семігласов.

Починаючи з вечора понеділка охорона бази здійснюється спільними патрулями - українськими та російськими.

Джерело: Флот України