друкувати


Дві головні загрози - Крим і борги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-05 04:15:17

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів селекторну нараду щодо актуальних проблем в енергетичній та комунальній сферах за участі керівництва енерго-, газо- та теплопостачальних підприємств.

В ході розмови Віце-прем’єр виділив дві головні загрози для енергетичної безпеки нашої держави. Перша, зовнішня - це загроза імовірного від’єднання Криму від єдиної енергосистеми, що може мати надзвичайно складні наслідки для енергетичної галузі в цілому. Друга, внутрішня, не менш важлива - це несвоєчасні розрахунки споживачів за енергоносії.

Як зазначили учасники наради наразі ситуація залишається стабільною, енергокомпанії та газовики роблять все для того, щоб споживачі були належним чином забезпечені газом та електрикою. Але у випадку, якщо тенденція до зниження рівня оплат за спожиті комунальні послуги збільшуватиметься, країна може опинитися на межі нової кризи - енергетичної.

У ПАТ "Прикарпаттяобленерго" повідомили, що на даний час Івано-Франківська область забезпечена безперебійним електропостачанням. Наразі головним завданням енергетиків залишається не тільки гарантування надійного постачання електроенергії, але й вчасні розрахунки компанії з постачальником - "Енергоринком".

"Ми розуміємо, що час зараз непростий, - зазначає директор з енергозбуту ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Валерій Боднарук. - Але ми також розуміємо, що саме в такі моменти потрібно демонструвати відповідальність, виконувати свої зобов’язання та робити усе для того, щоб наша область і наша держава в цілому жила повноцінним життям, а без світла це буде тяжко зробити".

В енергокомпанії сподіваються, що мешканці Прикарпаття проявлять свою свідомість і належним чином сплачуватимуть за електропостачання, гарантуючи тим самим власний комфорт і безпеку, а нашій області - стабільність.

Джерело: Прикарпаттяобленерго