друкувати


Янукович: усе, що відбувається у Верховній Раді, є нелегітимним

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-27 01:30:00

Віктор Янукович вважає нелегітимними рішення, ухвалені Верховною Радою. Про це йдеться в його заяві, яку цитують російські ЗМІ.

За його словами, парламент незаконно ухвалює рішення за відсутності багатьох членів Партії регіонів та інших фракцій, "які побоюються за своє життя, а деякі зазнали фізичного насильства і змушені залишати територію України".

"Переконаний, що в цих умовах всі рішення, що приймаються, вже незабаром доведуть свою неефективність і не буде виконані. У цій ситуації офіційно заявляю про свою рішучість до кінця боротися за виконання важливих компромісних домовленостей щодо виходу України з глибокої політичної кризи. Закликаю негайно повернути ситуацію в нашій країні в конституційне поле", - йдеться в заяві.

Янукович називає "фактичним беззаконням" ситуацію, коли українських керівників "обирає натовп", і впевнений, що його підтримують у цьому південний схід України та Крим.

"Наразі стає очевидним, що народ на південному сході України та в Криму не сприймає безвладдя і фактичного беззаконня в країні, коли керівників міністерств обирає натовп на майдані", - каже усунутий президент.

Він також заявив, що будь-який наказ про застосування Збройних сил усередині країни буде злочином. "Я, як діючий президент, не дозволяв Збройним силам України втручатися у внутрішньополітичні події, що відбуваються. Наказую це й зараз", - ідеться в заяві Януковича.

«У тому разі, якщо хтось почне віддавати такі накази Збройним силам і силовим структурам, ці накази будуть незаконними та злочинними», - наголошується в заяві.

Янукович також заявив, що вважає себе президентом України і просить Росію про захист.

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення президента України від виконання конституційних повноважень».

Проти Януковича порушили кримінальну справу про масові вбивства мирних громадян, його оголосили в міжнародний розшук.

Джерело: Радіо Свобода