друкувати


У відставку подав мер Городенки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-24 11:00:25

Звичайно, ця містечкова подія на фоні того, що робиться нині в країні, не така важлива. Але знакова.

Отож, міський голова Городенки Роман Осадчук в суботу, 22 лютого, на позачерговій сесії Городенківської міської ради оголосив про своє рішення написати заяву про те, що просить увільнити його від виконання обов’язків міського голови "за згодою сторін".

Щоправда, заява ще без підпису, бо цьому передує чергова відпустка мера з 24 лютого до, орієнтовно, 15 квітня. Попри наполягання депутатів міськради та присутніх на сесії міщан, Роман Осадчук звіт про свою майже трирічну роботу не складав, пообіцявши, що невдовзі в залі РПК, в присутності більшої кількості городенківців, це неодмінно зробить.

Цікаво, що Осадчук ішов на вибори міського голови у 2010 році під прапорами "Нашої України", адже до того працював заступником голови "помаранчевої" районної ради, був представником народного депутата-"нашоукраїнця" Романа Ткача. У передвиборному спічі не забував згадати, що його "за політику" увільнив від обов’язків заступника голови Городенківської РДА тодішній очільник Микола Олінійчук. Але Роман Осадчук дуже швидко перефарбувався, і на останніх виборах до Верховної Ради сам активно агітував за провладного кандидата Богдана Гдичинського. Цього йому громада не хоче прощати.

Та головне, мабуть, не в цьому. Адже в своїй передвиборній програмі Осадчук обіцяв перетворити Городенку на європейське місто.

Тим часом, зважаючи на плачевний стан доріг, проблеми зі сміттям, інші міські негаразди, Городенка невдовзі може й узагалі скотитися до статусу щонайменше селища міського типу.

Джерело: Газета "Репортер"