друкувати


Практичне навчання щодо подання звітності через Інтернет провели в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-24 10:00:38

На заході за допомогою діапроектора фахівці крок за кроком демонстрували платникам порядок заповнення картки суб’єкта господарювання та налаштування електронно-цифрового підпису для підписання та надсилання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

"Дистанційний спосіб подання звітності до податкової інспекції, альтернативний паперовому, довів свою ефективність. Уже майже 4 тисячі суб’єктів мають безкоштовні ключі електронного цифрового підпису. Вони можуть скористатися всіма електронними сервісами, які впроваджені для підвищення комфорту обслуговування платників", - відмітив заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик.

Міндоходівці запропонували бізнесу більш як десяток електронних сервісів, що економлять час та ресурси. Також зауважили, що платники, які уже облаштували персональне робоче місце у "Електронному кабінеті платника податків" позитивно відгукуються про його можливості. Бо тим, хто уже має електронний цифровий підпис варто лише зайти на єдиний веб-портал Міністерства доходів і зборів, щоб у режимі on-line сформувати і надіслати звіти, дізнатися як про стан розрахунків із бюджетом так і ознайомитися з платежами, які необхідно здійснити їм до кінця місяця.

Учасники заходу отримали відповіді на запитання, які виникають в процесі формування та передачі звітності в електронному вигляді та брошуру "Подання звітності в електронному вигляді - сім кроків".

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ